Spring til indhold
Hvad er

Hvad er EAN-fakturering

Hvad er EAN-fakturering

Kort sagt, EAN-fakturering, også kendt som almindelig e-fakturering (elektronisk fakturering), anvender et EAN-nummer (European Article Numbering). EAN-nummeret fungerer som et unikt identifikationsnummer, som ejes af offentlige instanser og alle virksomheder registreret i NemHandelsRegistret (NHR). EAN-nummeret udgør den elektroniske postadresse og kan for eksempel være dit CVR- eller SE-nummer.

I Danmark er det påkrævet at bruge denne faktureringsmetode, når en virksomhed udsteder fakturaer til det offentlige. Nogle virksomheder vælger frivilligt at modtage fakturaer i dette format.

I praksis giver dette virksomheder mulighed for at erstatte traditionelle PDF-fakturaer eller fysiske fakturaer med en løsning, der understøtter e-fakturering. Det muliggør direkte afsendelse af fakturaen til kundens økonomisystem, hvorfra den kan behandles yderligere.

Der er flere fordele ved at tilmelde sig en løsning, der gør dette muligt. Virksomheder kan begynde at modtage elektroniske fakturaer fra både Danmark og Europa ved hjælp af OIOUBL og Peppol, som udgør de danske og europæiske standarder for overførsel af EAN-fakturaer mellem virksomheder. Ved at skifte til denne moderne form for elektronisk handel kan virksomheder også sikre, at de overholder alle gældende love og regler, herunder den nye bogføringslov. Du kan finde yderligere information om dette her.

I mySupply tilbyder vi en standardløsning, der nemt kan integreres og hjælpe med elektronisk fakturering, uanset om det drejer sig om sjældent brug eller flere tusinde elektroniske fakturaer om måneden. Vi står til rådighed for at hjælpe dig med dine behov.

Seneste nyt

Løsninger
tors 13. juni 2024 | Løsninger

Ny digital løsning til fakturabehandling

En ny digital løsning automatiserer fakturabehandlingen mellem regioner og privathospitaler i Danmark. I alle danske

Lovgivning
man 03. juni 2024 | Lovgivning

Opdatering om OIOUBL 3

I denne artikel har vi samlet alt, hvad vi på nuværende tidspunkt ved om den

Hvad er
ons 22. maj 2024 | Hvad er...

Peppol Logistics

Peppol står nu i spidsen for at revolutionere logistikbranchen ved at introducere deres nye domæne,

Landeprofiler
ons 08. maj 2024 | Landeprofiler

E-fakturering i Polen

Opdatering d. 8. maj 2024 Kort forinden den oprindelige deadline (juli 2024) for obligatorisk e-fakturering

Tilmed dig vores nyhedsbrev

Vi udsender jævnligt nyhedsbreve om tendenser og udviklinger inden for elektronisk fakturering og forretningsoptimering, produkter og løsninger samt fortællinger fra vores arbejde og seneste referencer