Spring til indhold
Landeprofiler

E-fakturering i Polen

E-fakturering i Polen

Opdatering d. 8. maj 2024

Kort forinden den oprindelige deadline (juli 2024) for obligatorisk e-fakturering i Polen for B2G og B2B virksomheder, har de polske myndigheder grundet fund af fejl, valgt at udskyde implementeringen af det nye mandat i Polen indtil 2026.

De nye deadlines er nu:

1. februar 2026B2G og B2B e-fakturering bliver lovpligtigt for alle polske virksomheder med en årlig omsætning på over 200M polske Zloty.
1. april 2026B2G og B2B e-fakturering bliver lovpligtigt for alle polske virksomheder.

Opnå compliance med e-fakturering i Polen med mySupply kort fortalt

I Polen har de siden 2019 benyttet platformen PeF (Platformy Elektronicznego Fakturowania), som har fokus på e- fakturering til den offentlige sektor. Denne platform udskiftes snarest med en centraliseret platform kaldet KSeF (Krajowy System e-Faktur), hvor B2B fakturaer gøres obligatorisk.

Lovgivning

  • Polens B2G e-faktura lovgivning baserer sig på EU-direktivet 2014/55/EU, som påkræver alle offentlige polske organisationer at kunne modtage en elektronisk faktura  
  • Derudover indføres der fra obligatorisk B2B fakturering via KSeF. Det vil sige, at alle polske leverandører skal fakturere deres polske private kunder via KSeF platformen og samtidig skal alle polske firmaer modtage e-faktura/kreditnota via KSeF platformen.
  • E-Fakturering vil også være obligatorisk for udenlandske virksomheder med fast etablering i Polen

Hvad kan udveksles?

Elektronisk Faktura og Kreditnota: Der benyttes Peppol BIS Billing 3.0 Invoice & CreditNote

Elektronisk Faktura og Kreditnota: Der benyttes et polsk XML format kaldet FA(2)

Elektronisk Korrigerende Faktura: Der benyttes et polsk XML format, kaldet FA(2) Korrigerende Faktura til at rette eventuelle tidligere afsendte fakturaer

Hvordan udveksles elektroniske forretningsdokumenter?

KSeF platform: KSeF’s centrale fakturaplatform til B2B e-fakturering. EDI tjenesteudbydere integrerer med platformen for at sende og modtage elektroniske FA(2) XML-filer på vegne af polske virksomheder. Integrationen sker via et API, og det er tjenesteudbyderens ansvar at sikre, at den overholder de standarder, der er defineret af den polske regering. Ligeledes er det udbyderens ansvar at sikre, at formatet, der sendes og modtages, stemmer overens med polsk lovgivning.

PeF platform/Peppol Netværk: Den centrale platform, der anvendes til B2G e-fakturering i Polen. Her kan Peppol netværket bruges til at fakturere offentlige polske organisationer.

Tax Reporting / Tax Clearance

SaF-T: Polen har introduceret SAF-T (Standard Audit File) til at indsende momsoplysninger til de polske skattemyndigheder. SAF-T filen skal indsendes månedligt.

CTC og VAT indrapportering: Når den polske KSeF platform bliver obligatorisk, vil den polske regering modtage fakturadata, der kan tjene som grundlag for kontrol af eventuel momssvig, da alle nødvendige oplysninger vil indgå i den elektroniske fakura.

Arkiveringspligt

7 års arkiveringspligt for elektronisk faktura og kreditnota.

KSeF gemmer fakturadata i 10 år.

Seneste nyt

Hvad er
ons 22. maj 2024 | Hvad er...

Peppol Logistic

Peppol står nu i spidsen for at revolutionere logistikbranchen ved at introducere deres nye domæne,

Landeprofiler
ons 08. maj 2024 | Landeprofiler

E-fakturering i Polen

Opdatering d. 8. maj 2024 Kort forinden den oprindelige deadline (juli 2024) for obligatorisk e-fakturering

Lovgivning
ons 17. april 2024 | Lovgivning

Nordisk ViDA pilot fase 2

Vi er stolte over at være blevet udvalgt til at deltage i den næste fase

Landeprofiler
tors 04. april 2024 | Landeprofiler

E-fakturering i Tyskland

Opnå compliance i Tyskland med mySupply kort fortalt Tyskland er kommet sent i gang med

Tilmed dig vores nyhedsbrev

Vi udsender jævnligt nyhedsbreve om tendenser og udviklinger inden for elektronisk fakturering og forretningsoptimering, produkter og løsninger samt fortællinger fra vores arbejde og seneste referencer