Spring til indhold
Løsninger

Ny digital løsning til fakturabehandling

Ny digital løsning til fakturabehandling

En ny digital løsning automatiserer fakturabehandlingen mellem regioner og privathospitaler i Danmark. I alle danske regioner er der et stigende behov for at benytte privathospitaler som et alternativ til de regionale sygehuse, med det formål at nedbringe ventelisterne. Det giver dog store udfordringer i regionernes økonomiafdelinger, som behandler de mange fakturaer fra privathospitalerne.

Ressourcerne i regionernes økonomiafdelinger er i forvejen sparsomme, og der bruges meget tid på at sikre, at fakturaerne fra privathospitalerne matcher 1:1 med ordren for en given patient.

Denne udfordring har vi i samarbejde med Region Syddanmark fundet en løsning på. Vi har udviklet et nyt værktøj, som vi kalder VAX Private Hospital, der automatiserer verifikationen af fakturaer i forhold til bestilte behandlinger.

Hvordan løser VAX Private Hospital udfordringen hos regionerne?

VAX Private Hospital kan automatisk validere, om en given faktura stemmer overens med den ordre, der er bestilt for patienten. Denne automatisering reducerer det repetitive og manuelle arbejde betydeligt. Herved skal de ansatte, der sidder med opgaven, kun fokusere på de fakturaer der, reelt eller grundet fejl, afviger fra den afsendte behandlingsordre. Derved udnyttes deres ekspertise, hvor behovet er.

Det er fremover planen i Region Syddanmark, at alle fakturaer, der matcher med den tilhørende ordre, skal behandles automatisk. I løbet af april 2024 har vi kørt flere tests på VAX Private Hospital i Region Syddanmark, og alle disse blev kørt uden fejl. Det forventes herfra, at alle fakturaer fra privathospitaler til Region Syddanmark behandles ved hjælp af VAX Privat Hospital.

Store besparelse i den offentlige sektor

Initiativet om at digitalisere fakturabehandlingen mellem privathospitaler og Region Syddanmark, er blot ét af de initiativer, som Region Syddanmark har taget for at reducere manuelt arbejde i det offentlige. Digitaliseringsminister, Marie Bjerre, har tidligere italesat en ambition om at spare det offentlige for manuelt arbejder, der svarer til 10.000 årsværk på 10 år.

Hos mySupply er vi meget stolte af, at bidrage til at imødekomme denne ambition, og glæder os over at være medvirkende samarbejdspartner i flere initiativer både hos Region Syddanmark og resten af landets regioner.

Seneste nyt

Løsninger
tors 13. juni 2024 | Løsninger

Ny digital løsning til fakturabehandling

En ny digital løsning automatiserer fakturabehandlingen mellem regioner og privathospitaler i Danmark. I alle danske

Lovgivning
man 03. juni 2024 | Lovgivning

Opdatering om OIOUBL 3

I denne artikel har vi samlet alt, hvad vi på nuværende tidspunkt ved om den

Hvad er
ons 22. maj 2024 | Hvad er...

Peppol Logistics

Peppol står nu i spidsen for at revolutionere logistikbranchen ved at introducere deres nye domæne,

Landeprofiler
ons 08. maj 2024 | Landeprofiler

E-fakturering i Polen

Opdatering d. 8. maj 2024 Kort forinden den oprindelige deadline (juli 2024) for obligatorisk e-fakturering

Tilmed dig vores nyhedsbrev

Vi udsender jævnligt nyhedsbreve om tendenser og udviklinger inden for elektronisk fakturering og forretningsoptimering, produkter og løsninger samt fortællinger fra vores arbejde og seneste referencer