Peppol BIS 3.0 Schematron opdateringer

6. maj 2020

Schematron opdateringer - mySupply

Vi skal gøres jer opmærksomme på, at Peppol Bis 3.0 Schematron opdateringer blev frigivet d. 1 maj 2020. Det betyder, at det opdaterede Schematron regelsæt vil være gælgende fra d. 15. maj 2020. Hvis I selv genererer Peppol BIS 3.0 dokumenter, skal I fra d. 15 maj 2020 overholde det nye Schematron regelsæt. For oversigt over hvilke Peppol BIS 3.0 dokumenter, der bliver berørt, se her.

Hos mySupply sørger vi for at opdatere den nye Schematron og standard konverteringer for jer, der anvender vores VAX 360-løsning. Det betyder, at I ikke skal gøre noget. For jer, der har kundespecifikke tilpasninger i forhold til jeres VAX 360-løsning, kan der blive ændringer. Vi undersøger nærmere, hvilke konsekvenser det kan have for jeres VAX 360-løsning, og efterfølgende kontakter vi jer. Schematron opdateringen vil for jer, der anvender vores VAX 360-løsning, træde i kraft med den næste VAX-release d. 14 maj 2020 og går i produktion d. 27 maj 2020.

Udfasning af BIS 2.0 dokumenter
Vi skal ligeledes gøre opmærksom på, at fakturering af BIS 2.0 dokumenter er udløbet d. 15 maj. Dermed er BIS 3.0 specifikationerne den obligatoriske specifikation for alle dokumenttyper. For nærmere information se her og her.

Fejl i vedhæftede dokumenter – opdateret d. 6 maj
I forbindelse med Peppol Schematron releasen, der gælder fra d. 15 maj 2020, er der lavet en validering, som betyder, at flere Peppol BIS 3.0 fakturaer og kreditnotaer, vil fejle fra d. 15 maj 2020.

Fejlen er relateret til vedhæftede dokumenter og brugen af ”AdditionalDocumentReference” og vil referere til brugen af ”Invoice Object Identifier”. Fejlen skal rettes, hvis man selv genererer sine Peppol BIS Billing 3.0 dokumenter. Som modtager af dokumenterne kan man risikere at se fejlen, hvis ikke afsenderen får opdateret sine fakturaer i overensstemmelse med de nye valideringsregler.

Mere præcist opstår fejlen, hvis man angiver DocumentTypeCode=”130” i forbindelse med vedhæftede dokumenter, da netop den kode er forbeholdt angivelsen af en ”Object Identifier”.

En ”Object Identifier” er en måde på faktura- eller fakturalinjeniveau at angive, det ”objekt” en faktura(linje) vedrører. Hvis fakturaen er en opgørelse for et bestemt aflæsningssted, så kan målernummeret angives som i eksemplet nedenfor, hvor ”AEV” er koden for ”Aflæsningssted”.

<cac:AdditionalDocumentReference>
<cbc:ID schemeID=”AEV”>Måler-1234</cbc:ID>
<cbc:DocumentTypeCode>130</cbc:DocumentTypeCode>
</cac:AdditionalDocumentReference>

DocumentTypeCode=”130” må således kun optræde som i eksemplet ovenfor, og ikke sammen med andre elementer i ”AdditionalDocumentRefernce” klassen.

Se eventuelt afsnit 5.9 i ”Vejledning om Core Invoice Usage Specification”.

For spørgsmål, kontakt os
Vi står naturligvis til rådighed, hvis I har nogle yderligere spørgsmål.

Kontakt os her.

Jeg vil gerne ringes op

Ja tak, jeg vil gerne ringes op af en medarbejder fra mySupply. Udfyld felterne, og du vil blive ringet op snarest af en af vores dygtige medarbejdere.

  mySupply

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Vi udsender jævnligt nyhedsbreve om tendenser og udviklinger inden for elektronisk fakturering og forretningsoptimering, produkter og løsninger samt fortællinger fra vores arbejde og seneste referencer.

  Udfyld formularen for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

   Se vores privatlivspolitik* for yderligere information.