Spring til indhold
Landeprofiler

E-fakturering i Finland

E-fakturering i Finland

Opnå compliance i Finland med mySupply kort fortalt

Finland er et traditionelt VANS-land, hvor serviceoperatører etablerer forbindelser direkte med hinanden med henblik på at udveksle elektroniske forretningsdokumenter. En leverandør skal derfor have en serviceoperatør, der har forbindelse til de andre serviceoperatører for at kunne udveksle B2B/B2G e-faktura i Finland.

Lovgivning

Finlands lovgivning om e-faktura baserer sig på EU-direktivet 2014/55/EU og Law 241/2019 on electronic invoicing (“Laki hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta”). I Finland har de obligatorisk B2G lovgivning. Det vil sige, at finske leverandører til den offentlige sektor er underlagt krav om afsendelse af elektroniske faktura og kreditnota.

Der findes endnu ingen konkret lovgivning på e-faktura indenfor B2B i Finland, men elektronisk B2B-fakturering er udbredt i landet.

Hvad kan udveksles?

Elektronisk Faktura og Kreditnota: Der benyttes de finske landespecifikke dokumentformater TEAPPSXML 3.0 og Finvoice 3.0, som er i overensstemmelse med EN (European Norm).

Hvordan udveksles elektroniske forretningsdokumenter?

Der udveksles gennem interoperability aftaler serviceoperatørerne i mellem. Peppol-netværket kan benyttes, hvis køber er registreret til modtagelse.

Nonprofitorganisationen TIEKE har oprettet et opslagsværk, hvor modtagere i det finske netværk kan søges frem. Dette findes på følgende link: https://verkkolaskuosoite.fi

Tax Reporting / Tax Clearance

Den finske stat støtter EU-initiativet ViDA, som skal bekæmpe momssvindel digitalt, men der er endnu ikke bestemt en fast model for hvordan Finland ønsker at implementere VIDA/CTC.

Arkiveringspligt?

7 års arkiveringspligt for elektronisk faktura og kreditnota.

Seneste nyt

Hvad er
ons 22. maj 2024 | Hvad er...

Peppol Logistic

Peppol står nu i spidsen for at revolutionere logistikbranchen ved at introducere deres nye domæne,

Landeprofiler
ons 08. maj 2024 | Landeprofiler

E-fakturering i Polen

Opdatering d. 8. maj 2024 Kort forinden den oprindelige deadline (juli 2024) for obligatorisk e-fakturering

Lovgivning
ons 17. april 2024 | Lovgivning

Nordisk ViDA pilot fase 2

Vi er stolte over at være blevet udvalgt til at deltage i den næste fase

Landeprofiler
tors 04. april 2024 | Landeprofiler

E-fakturering i Tyskland

Opnå compliance i Tyskland med mySupply kort fortalt Tyskland er kommet sent i gang med

Tilmed dig vores nyhedsbrev

Vi udsender jævnligt nyhedsbreve om tendenser og udviklinger inden for elektronisk fakturering og forretningsoptimering, produkter og løsninger samt fortællinger fra vores arbejde og seneste referencer