Spring til indhold
Om mySupply

mySupplys succesfulde deltagelse i ViDA pilotprojekt med Nordic Smart Government

mySupplys succesfulde deltagelse i ViDA pilotprojekt med Nordic Smart Government

mySupply har færdiggjort første del af ViDA pilotprojekt i samarbejdet Nordic Smart Government. Det har været en stor succes, der har vist en effektivisering af elektronisk fakturering og digital momsrapportering på tværs af nordiske lande.

Pilotprojektet har til formål at dokumentere anvendelsen af ”The Once Only Principle” fra Europa-Kommissionen. Pilotprojektet baserer sig på brugen af Peppol CTC-model til overholdelse af krav til elektronisk fakturering og digitale rapporteringskrav inden for ViDA. Hvis pilotprojektet lykkes, vil det bidrage til øget effektivitet for SMV’er ved at erstatte manuel rapporteringsproces med en digital momsrapporteringsproces.

mySupply deltager i projektet og har med succes testet følgende ud fra vores elektroniske dokumenthåndteringsløsning VAX 360 Cloud:

Afsendelse (C2 i five-corner model)

 • Afsendelse af elektroniske Peppol BIS 3.0 fakturaer fra norske og danske leverandører til svenske, finske og islandske kunder.
 • Udviklet en automatisk mapping, der omdanner Peppol BIS 3.0 fakturaer til ViDA-rapporter ved intra community handel.
 • Automatisk fremsendelse af ViDA-rapporter fra mySupplys Peppol Acess Point til den danske og norske skattemyndighed (C5) via Peppol-netværket.
 • Modtagelse af kvitteringssvar fra skattemyndighederne og håndtering af disse.

Modtagelse (C3 i five-corner model)

 • Modtagelse af elektroniske Peppol BIS 3.0 fakturaer fra svenske, finske, norske, danske og islandske leverandører på vegne af norske og danske kunder.
 • Udviklet en automatisk mapping, der omdanner en modtaget Peppol BIS 3.0 fakturaer til ViDA-rapporter ved intra community handel.
 • Automatisk fremsendelse af ViDA-rapporter fra mySupplys Peppol Acess Point til den danske og norske skattemyndighed (C5) via Peppol-netværket.
 • Modtagelse af kvitteringssvar fra skattemyndighederne og håndtering af disse.

Skattemyndighed (C5 i five-corner model)

 • mySupply agerede i pilotprojektet Peppol Access Point (C5) for de svenske, norske og islandske skattemyndigheder.
 • En unik mulighed for at hjælpe pilotprojektet med at fuldføre målet samt at teste fremtidens ViDA løsning, hvor Peppols CTC-model for alvor viste sit potentiale for de nationale skattemyndigheder.

Pilotprojektet med Nordic Smart Goverment har verificeret, at:

 • De samme oplysninger, der sendes i fakturaen til sælgeren, kan genbruges til at rapportere moms til national skattemyndighed.
 • De samme oplysninger, der modtages i fakturaen for køberen, kan genbruges til at rapportere moms til national skattemyndighed.
 • Skattemyndigheden kan bruge oplysningerne til at reducere ukorrekt momsbrug af nationale SMV’er ved hjælp af information til markedet baseret på analyser af UNSPSC-klassifikation og moms koder og satser.

Nordic Smart Goverment er et tværnordisk samarbejde med det overordnede mål, at Norden skal blive den mest bæredygtige og integrerede region i verden. Den fælles indsats bringer Norden tættere på en smartere og mere digital fremtid.

mySupply er stolt af ViDA pilotprojektets fremragende resultater og vores bidrag hertil. Vi ser frem til det kommende arbejde her indenfor.

Seneste nyt

Om mySupply
tirs 21. november 2023 | Om mySupply

mySupplys succesfulde deltagelse i ViDA pilotprojekt med Nordic Smart Government

mySupply har færdiggjort første del af ViDA pilotprojekt i samarbejdet Nordic Smart Government. Det har

Hvad er
tors 09. november 2023 | Hvad er...

Bogføringsloven – hvad ved vi? Og hvordan skal I forholde jer?

Den ny bogføringslov trådte i kraft 1. juli 2022, og betyder store ændringer til IT-systemer

Om mySupply
man 06. november 2023 | Om mySupply

mySupply flytter i nye lokaler

mySupply har nået en stor milepæl. Vi har skiftet lokation. mySupplys store vækst på medarbejderstablen

Lovgivning
ons 01. november 2023 | Lovgivning

mySupply er klar til eDelivery

mySupply er klar til at understøtte eDelivery, og de første kunders elektroniske forretningsdokumenter er sendt

Tilmed dig vores nyhedsbrev

Vi udsender jævnligt nyhedsbreve om tendenser og udviklinger inden for elektronisk fakturering og forretningsoptimering, produkter og løsninger samt fortællinger fra vores arbejde og seneste referencer