Spring til indhold
Lovgivning

Overblik over datoer for NemHandel eDelivery

Overblik over datoer for NemHandel eDelivery

I forbindelse med udrulningen af NemHandel eDelivery-infrastrukturen er der en række vigtige datoer, som vi har samlet i nedenstående.

Primo oktober 2023

NemHandelregisteret tilpasses til NemHandel eDelivery. Primært med fokus på at forbedre NHR API & PORS. Samtidig gennemgår Fakturablanketten tilpasninger, således denne kan understøtte eDelivery-infrastrukturen.

Medio oktober 2023

Det forventes, at bekendtgørelsen om eDelivery bliver offentliggjort til høring. Bekendtgørelsen repræsenterer det juridiske for eDelivery og definerer kravene til transportinfrastrukturen for den fælles offentlige infrastruktur.

Ultimo oktober 2023

Lovforslag om en fælles digital infrastruktur til elektronisk dataudveksling i forbindelse med samhandel og rapportering. Formålet med lovforslaget er at etablere en fælles standardisering af dataudvekslingssprog, som vil øge automatiseringen af samhandel mellem virksomheder og opfylde rapporteringslovkrav.

31. oktober 2023

Frist for anmeldelse af standardbogføringssystemer. Herefter vil Erhvervsstyrelsen behandle de anmeldte systemer og offentliggøre dem 1. januar 2024.

Denne dag vil NemHandels Referenceklient blive lukket. Fremover vil det være nødvendigt at anvende et system, som kan afsende og modtage gennem eDelivery. Tag kontakt til vores salgsafdeling, hvis vi skal være behjælpelig.

1. november 2023

Fra denne dag skal alle, der benytter NemHandel, være i stand til at udveksle dokumenter gennem NemHandel eDelivery. Systemudbydere anbefales at fortsætte med at understøtte OIORASP indtil OIORASP udfases den 30. april 2024. mySupply understøtter OIORASP indtil den 30. april 2024.

November 2023

Høring af OIOUBL 3.0

1. januar 2024

Erhvervsstyrelsen offentliggør en oversigt over registrerede standardbogføringssystemer. Oversigt over registrerede systemer vil kunne findes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Marts 2024

Frigivelse af OIOUBL 3.0 release kandidat.

Forår 2024

Det forventes, at der løbende udgives bekendtgørelser om standarder vedr. e-faktura og digitale indkøb i høring.

1. juli 2024

Det forventes, at bekendtgørelser om standarder for e-faktura og digitale indkøb træder i kraft denne dag. Dog kan datoen ændre sig. Vi vil løbende melde information ud, når vi modtager dem.

Fra denne dag får virksomheder, som benytter et standardbogføringssystem, digital bogføringspligt.

Seneste nyt

Løsninger
tors 13. juni 2024 | Løsninger

Ny digital løsning til fakturabehandling

En ny digital løsning automatiserer fakturabehandlingen mellem regioner og privathospitaler i Danmark. I alle danske

Lovgivning
man 03. juni 2024 | Lovgivning

Opdatering om OIOUBL 3

I denne artikel har vi samlet alt, hvad vi på nuværende tidspunkt ved om den

Hvad er
ons 22. maj 2024 | Hvad er...

Peppol Logistics

Peppol står nu i spidsen for at revolutionere logistikbranchen ved at introducere deres nye domæne,

Landeprofiler
ons 08. maj 2024 | Landeprofiler

E-fakturering i Polen

Opdatering d. 8. maj 2024 Kort forinden den oprindelige deadline (juli 2024) for obligatorisk e-fakturering

Tilmed dig vores nyhedsbrev

Vi udsender jævnligt nyhedsbreve om tendenser og udviklinger inden for elektronisk fakturering og forretningsoptimering, produkter og løsninger samt fortællinger fra vores arbejde og seneste referencer