OIOUBL Schematron release 1.12

Ny OIOUBL Schematron release

d. 25.04.2022

Erhvervsstyrelsen har frigivet releasen på den nyeste OIOUBL version 2.1 og tilhørende OIOUBL schematroner version 1.12. Begge træder i kraft d. 15 maj 2022.

Overordnet med opdateringen er formålet at opdatere OIOUBL dokumentstandarden, således den sikrer, at dokumentstandarden kommer tættere på Peppol-standarden, der på nuværende tidspunkt benytter samme UBL 2.1.

Opdatering dd. 11.05.2022

Som skrevet d. 25.04.22 opdagede vi en fejl i den frigivne Schematron 1.12 vedrørende forkert anmærket moms, hvor det ikke er tilladt at standardrate momsbeløbet på 0.00 kr, hvis momsgrundlaget er højere end 0.00 kr.

Erhvervsstyrelsen har meddelt, at denne fejl bliver rettet med en hotfix i dag d. 11.05.22. Dermed bør I få implementeret den seneste version.

Opdatering dd. 12.05.2022

I forbindelse med hotfixen, der blev lagt på i går d. 11.05.2022, er fristen for implementeringen af OIOUBL Schematron udsat til d. 30.05.2022 i stedet for d. 15.05.2022.

Derfor skal vi gøre vores kunder opmærksom på, at det potentielt kan give udfordringer i forhold til forskellige OIOUBL Schematron versioner på modtager- og afsendersiden. Af den grund kan der komme dokumentfejl.

Kontakt os

Hvad betyder opdateringen?

Erhvervsstyrelsen har meddelt, at UBL-skemaet er en minor opdatering. Det betyder, at det fortsat vil være muligt at sende alle sine OIOUBL dokumenter i samme skema som hidtil, men de skal valideres med de nye skemaer. Alle, der modtager OIOUBL dokumenter, skal have opdateret til nyeste version 2.1 og være klar til at modtage dokumenterne i den nyeste version.

Hvis I ønsker at anvende nogle af elementerne fra den nyeste version 2.1, er det nødvendigt at opdatere OIOUBL dokumenterne inden afsendelse (UBLVersionID=”2.1″ og CustomizationID=”OIOUBL-2.1”).

Ændringer til version 1.12 er:

 • Tilføje ”certificate” til OIOUBL fakturaer og kreditnotaer.
 • Tilføjelser til kodelisterne for valuta, memecodes og endepunkter.

Andre forhold for UTS

Den nye opdatering vil være bagudkompatibel således, at det vil fortsætte med at være muligt at sende OIOUBL dokumenter i samme skema som tidligere. Dog gælder der andre forhold til OIOUBL UtilityStatement (UTS) dokumentet, der altid har haft sin egen skemaversion med eget namespace, hvilket det fortsætter sådan. Dette er for ikke at bryde bagudkompatibiliten. Dermed skal OIOUBL UtilityStatement dokumentet ikke valideres med UBL 2.1, som de andre OIOUBL dokumenter.

Schematronfejl dd. 25.04.22

I forbindelse med test af den nye Schematron version 1.12 kan vi konstatere, at der er to opdateringer, som kan give fejl fremadrettet.

Den ene fejl udløses, når momsen ikke er angivet korrekt. Det vil sige, hvis man i OIOUBL fakturaen eller kreditnotaen har angivet, at der er momspligtige varer (StandardRated) og dette beløbet (TaxableAmount) er større end 0, så må momsbeløbet ikke være 0. Fejlbeskeden vil forlyde: [F-LIB381] Invalid VAT TaxAmount – When TaxCategory/ID are ‘StandardRated’ and TaxableAmount > 0 (1000.00) TaxAmount can’t be ‘(0.00)’

Det skal dog nævnes, at der ikke er tale om en stramning af momsreglerne, blot en schematronvalidering herfor.

Den anden fejl kommer af ændrede kategorier for marketing af personfølsomme oplysninger i FAQ 75. Personfølsomhedskategori 3 er udgået, og værdien kan således kun være 1, 2 eller undlade at nedfælde noget. Fejlbeskeden vil forlyde: [F-LIB335] When DocumentTypeCode equals ‘PersonalSecure’, the ID must be either ‘1’ or ‘2’

Spørgsmål?

Vi sørger selvfølgelig for at opdatere VAX 360, således vi til enhver tid overholder gældende valideringer. Hvis der er spørgsmål, kan de rettes til vores support på e-mail support@mysupply.dk eller tlf. +45 9696 1070

Jeg vil gerne ringes op

Ja tak, jeg vil gerne ringes op af en medarbejder fra mySupply. Udfyld felterne, og du vil blive ringet op snarest af en af vores dygtige medarbejdere.

  mySupply

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Vi udsender jævnligt nyhedsbreve om tendenser og udviklinger inden for elektronisk fakturering og forretningsoptimering, produkter og løsninger samt fortællinger fra vores arbejde og seneste referencer.

  Udfyld formularen for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

   Se vores privatlivspolitik* for yderligere information.