Elektronisk fakturering i Sverige, Norge og Finland

​Hvad enten du er privat virksomhed eller offentlig institution, kan du nemt og hurtigt sende og modtage elektroniske fakturaer til og fra Skandinavien. Vi kan hjælpe dig med at komme i gang med elektronisk fakturering i Skandinavien.

Elektronisk fakturering i Sverige, Norge og Finland sparer dig både tid og ressourcer på mindre manuelt arbejde. ​ Når du beslutter dig for at fakturere elektronisk til dine skandinaviske partnere, er det vigtigt at du benytter en leverandør, som kan levere varen, og som du kan stole på. mySupply har mere end 15 års erfaring med optimering og effektivisering af arbejdsgange.​

Elektronisk fakturering i Norge

Elektronisk fakturering i Norge

EHF

Udveksling af elektroniske dokumenter mellem virksomheder i Norge foregår via det norske format EHF. Formålet med EHF er at lette den indenlandske handel og sikre, at de relevante standarder er tilgængelige på det norske marked. mySupply er certificeret Access Point (godkendt formidler af elektroniske dokumenter) for at sende og modtage fakturaer, kreditnotaer, kataloger, ordrer, ordrebekræftelser og pakkesedler i EHF-format.

Cross Border

Som leverandør til den norske stat har det siden 1. juli 2012 været et lovkrav at fakturere elektronisk. 1. januar 2015 fulgte de norske kommuner trop, hvorfor de også kræver at modtage fakturaer elektronisk. Når du sender fra Danmark til ét af vores nordiske nabolande, fx. fra Danmark til Norge, skal du altid anvende formatet PEPPOL BIS, der er et Cross Border Format. mySupply understøtter udvekslingen af PEPPOL BIS. Såfremt du ikke kan levere valide PEPPOL BIS-dokumenter, sørger vi også for konverteringen.

Godkendt Best Practice Access Point

DIFI (Direktoratet for Forvaltning og IKT) har godkendt mySupply som et Access Point, der kan sende og modtage fakturaer, kreditnotaer, kataloger, ordrer, ordrebekræftelser og pakkeseddeler i EHF- og BIS-formatene. Vi er tilmed ‘Godkendt Best Practice Access Point‘.

 

Elektronisk fakturering i Sverige

Elektronisk fakturering i Sverige

Ekonomistyringsverket (ESV) i Sverige har fremlagt et regeringsforslag om at indføre elektronisk fakturering i hele den offentlige sektor som en del af lovgivningen. Dette betyder, at leverandørerne skal sende elektroniske fakturaer til svenske kommuner, landsting, regioner og stat. I Sverige er der følgende muligheder for elektronisk fakturering; Svefaktura 1.0 og Svefaktura 2.0. mySupply understøtter begge dokumentstandarder.

Svefaktura 1.0

Siden 2004 har SFTI (Single Face To Industry) anbefalet Svefaktura 1.0 som standard for elektronisk fakturering. Svefaktura 1.0 er baseret på den VANS-tankegang, vi kender, hvor der indgås en aftale med den enkelte leverandør.

Svefaktura 2.0

Svefaktura 2.0 er identisk med PEPPOL BIS fakturaer. Svefaktura 2.0 omfatter håndtering af leverandørfakturaer og kreditnotaer og udveksles over PEPPOL-netværket.

Cross Border

Siden 2008 har alle statslige myndigheder i Sverige håndteret både ind- og udgående fakturaer elektronisk, og det er i dag obligatorisk at håndtere elektroniske ordrer og fakturaer i staten. Regeringen overvejer et forbud mod papirfakturaer, således at hele den offentlige sektor i Sverige skal faktureres elektronisk fra november 2018. Når du sender elektroniske dokumenter på tværs af lande, fx. fra Danmark til Sverige, anbefales det at bruge PEPPOL BIS. mySupply er Access Point til PEPPOL BIS, hvorfor vi kan udveksle elektroniske dokumenter mellem kunder og leverandører på tværs af landegrænser. Vi konverterer til det rette dokumentformat, hvis du ikke selv kan levere valide dokumenter.

 

Elektronisk fakturering i Finland

Elektronisk fakturering til Finland

TEAPPSXML

Det finske format for udveksling af elektroniske dokumenter er TEAPPSXML. Udvekslingen tager udgangspunkt i VANS-tankegangen, hvor man afleverer sine dokumenter til en udbyder, der distribuerer dokumenterne til de rette modtagere. mySupply understøtter TEAPPSXML-formatet.

Finvoice

Finvoice er en offentlig tilgængelig fakturastandard udviklet af de finske banker. mySupply understøtter Finvoice-formatet.

Cross Border

Elektroniske fakturaer fra Danmark til Finland sendes i PEPPOL BIS-formatet. mySupply er Access Point til at udveksle elektroniske dokumenter til Finland. Har du behov for hjælp til konverteringen mellem forskellige formater, bistår vi gerne.

Referencer