PEPPOL - E-fakturering i Europa

PEPPOL (Pan-European Public Procurement OnLine) er kort sagt NemHandel på europæisk plan. Det er elektronisk dokumentudveksling af ordrer, fakturaer og kataloger blandt virksomheder i hele Europa.

PEPPOL bygger på den internationale UBL-dokumentstandard, der er tilpasset kravene for udveksling af dokumenter på tværs af landegrænser i EU. PEPPOL er en EU-standard, der giver mulighed for at sende og modtage elektroniske fakturaer til og fra udenlandske samhandelsparter på legal og officiel vis.  I PEPPOL er der samtidig opbygget en infrastruktur, der muliggør udveksling af de elektroniske dokumenter via internettet. Det kræver blot, at virksomheden er tilknyttet et såkaldt Access Point.

mySupply VAX 360 PEPPOL Access Point

PEPPOL via mySupply

mySupply er godkendt og certificeret som udbyder af et Access Point, hvilket gør det muligt for vores kunder at sende og modtage elektroniske dokumenter til og fra udenlandske samhandelsparter.

mySupply har endvidere integreret PEPPOL-dokumenterne med dansk NemHandel og det norske EHF, så kunder, der benytter vores VAX 360-løsning, kan kommunikere med udenlandske forretningspartnere.

mySupply PEPPOL dokumentudveksling faktura Sverige Norge Finland Tyskland England Spanien Italien Østrig Belgien Schweiz

Offentlig og privat

Både offentlige institutioner og private virksomheder vil kunne drage fordel af mere effektive elektroniske indkøbs- og faktureringsprocesser. Det forventes, at brugen af e-indkøb vil spare milliarder af euro, ikke kun ved at reducere de administrative byrder, men også ved at øge konkurrencen og gennemsigtigheden.

Fordele ved PEPPOL

- PEPPOL understøtter hele e-handelsprocessen

- Tilslut dig ét sted og kommuniker til hele Europa

- Integration mellem dansk NemHandel og PEPPOL

- Øger effektiviteten og reducerer omkostningerne

- Direkte adgang for kunder, der anvender VAX 360

Referencer